Nyitólap Julienne Julienne Induction Plus Galéria Helyszínek, kiállítások Receptek, jó tanácsok Kapcsolat Konyhai kiegészítők

Rendeljen ONLINE

Shop

Már 15 éve Magyarországon!

Kövessen minket Facebook-on is!

Receptek, jó tanácsok

Copyright © 2013 granitedenyek.hu  Minden jog fenntartva!

Bundás kenyér: a tojást kevés fűszerrel összekeverjük, majd a felszeletelt kenyeret beleforgatjuk.
Miután a serpenyőm felforrósodott beleteszem, és arany barnára sütöm mindkét oldalát. Tehetünk a két kenyér közé vékonyra szeletelt sajtot, majd az előbb leírt módon megsütjük.

Meleg sajtos szendvics:sajtot reszelünk, majd a forró serpenyőbe szórunk három - négy kupacot. Ha az alja megpirult ráteszünk mindegyikre egy szelet toast kenyeret, megfordítjuk és már fogyaszthatjuk is. Tartalmasabbá tehetjük, ha a sajtra kukoricát, sonkakockát szórunk.

Sajtos omlett: a forró serpenyőbe reszelt sajtot szórunk, ha megolvadt ráöntjük a felvert tojást (max. 2 darab), fűszerezzük, majd egy fakanál segítségével feltekerjük, mint egy palacsintát és tálaljuk.

Rántott szelet: a felszeletelt húst fűszerezzük, majd a hagyományos módon panírozzuk. Az így kapott hús szeleteket megforgatjuk olajban,,lecsepegtetjük és a forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A zsemlemorzsába keverhetünk ízesített, darált chipset, parmezánt....


Hasábburgonya: felvágjuk a burgonyát, egy tálba olajat öntünk. Fél kilogrammonként kb. fél decilitert. Beleforgatjuk a burgonyát, majd a forró serpenyőben megsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne tegyünk bele sokat, csak egy réteget süssünk egyszerre!Tálalás előtt fűszerezzük.

Rakott karfiol: a mély serpenyőm alját kenőtollal beolajozom ( nem kötelező ), majd a szokásos módon rétegezem a darált húst (nyersen), rizst ( előfőzött), karfiolt(nyersen, vagy fagyasztva). Ízlés szerint fűszerezzük. Dupla mennyiségű tejfölt, min. 2 nagy dobozzal öntünk rá és a rétegek közé.
Betoljuk  a sütőbe, miután levettük a nyelét, kb. I80 fokon 20-25 percig sütjük. Mikor már majdnem elkészült reszelt sajtot szórunk a tetejére és rápirítjuk!

Rakott karfiol másképp: A  mély serpenyőt felforrósítjuk. Kikenjük kenőtollal az alját, majd a vöröshagymát megpirítjuk rajta egy kis pirospaprikával. Utána beletesszük a darált húst, fűszerezzük, őrölt köménnyel meghintjük. Kicsit megpirítjuk-pároljuk, majd rizst szórunk rá, fél kilogramm húshoz, 3 deciliter rizst. Felöntjük dupla mennyiségű vízzel, majd a tetejére rakjuk a karfiolt, kb. 60 dekagrammot. Fedő alatt 20-25 percig pároljuk, majd egy nagy doboz tejfölt keverek hozzá. Utána a nyelét letekerjük, és reszelt sajtot pirítunk rá a sütőben.

Ezt a receptet bármilyen zöldséggel kipróbálhatjuk.

Palacsinta: a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Felforrósítjuk a serpenyőnket. Az alját kikenjük kenőtollal olajjal, akár kókuszolajjal is megtehetjük. A szokásos módon megsütjük és megtöltjük.

Sertés pörkölt: a serpenyő alját kikenjük kenőtollal, majd vöröshagymát pirítunk rajta, amikor üveges lehúzzuk a tűzről és pirospaprikát szórunk rá. Pici vizet öntünk rá, majd tovább pároljuk, utána a húst beletesszük, ízlés szerint fűszerezzük, fedő alatt megpároljuk. és a szokásos módon elkészítjük.

Natúr hús szelet: A felszeletelt húst befűszerezzük (grill, flekken, szárnyas fűszer keverékkel). Az edényt felforrósítjuk, majd mindkét oldalát megsütjük, zsiradék nélkül.

Natúr húshoz "sajtpanír": a hús szeletek, az előbb leírt módon  elkezdjük sütni. Közben ugyanabba az edénybe reszelt sajtot szórunk, ha kérges az alja rátesszük az átsült hús szeletet a pirított sajtra és megfordítjuk, majd kivesszük és forrón tálaljuk.

Sajt "grillezés" serpenyőben: miután a legmagasabb hőfokon felforrósítottuk a serpenyőnket beletesszük a sajt szeleteket. Kérgesre sütjük az alját, majd megfordítjuk, fűszerezzük. Ha a másik oldala is ropogósra sült, akkor azonnal tálaljuk. Friss salátával, burgonyapürével.

Párolt gyümölcs: ízlés szerint a kedvenc gyümölcseinket felkockázzuk, majd a forró serpenyőbe tesszük. Nem keverjük, csak rázzuk az edényt, hogy minden oldala átpiruljon, párolódjon. Ha a leve szinte már elfőtt meghintjük barna cukorral, vagy mézzel, mézeskalács fűszerkeverékkel. Összerázzuk, majd vörösbort öntünk rá, vagy balzsamecetet. Magas hőfokon pár percig tovább pároljuk és tálaljuk.


Rántott hal: a halat szeletekre vágom és beázatom f.hagymás tejbe.Lecsepegtetem, fűszerezem és a rántott húsnál leírt módon bepanírozom és megsütöm.


Rántott cukkini: a cukkinit grill fűszerrel megszórjuk, panírozzuk, megsütjük.

INDUKCIÓS KONYHA ELŐNYEI


 

A konyha világát mostanra a legmodernebb indukciós rendszerekkel  forradalmasították. Innovatív főzőlapok és edénykészletek szolgálnak a teljesen más módon történő – láng és elektromos ellenállás nélküli főzéshez. A Pentolpress annak érdekében, hogy elébe menjen és megfeleljen az egyre fontosabb piaci igényeknek, létrehozott egy olyan tapadásmentes edénycsaládot, amely kimondottan az indukciós főzőlapokon történő főzésre szolgál.


ÚJÍTÁS

A szabadalmaztatott, forradalmi Pentolpress technológia lehetővé teszi az edények belső hőmérsékletének korlátozását. Így a tapadásmentes edény nem hevül túl és hosszabb ideig megtartja teljesítőképességét.

 

TISZTÍTÁS

Az indukciós edények tisztítása is lényegesen könnyebb. Mivel a hagyományos főzési módszerekkel ellentétben nincs szennyeződés és a hőmérséklet is lényegesen alacsonyabb, az ételmaradékok nem tapadnak oda és könnyen eltávolíthatóak.

 

Kezelés és sokoldalúság

Az indukciós edények mindegyik elkészítési módhoz  megfelelő kezelési módszerrel rendelkeznek .A grillezés, sütés , forralás és főzés még soha nem volt ilyen könnyű.

 

Hatékonyság és takarékosság

Az indukciós főzés kétségtelenül a legjobb megoldás a gazdaságosság és energia-takarékosság tekintetében: 50 %-kal hatékonyabb, mint a halogén és 80 %-kal hatékonyabb, mint a gáz.  

 

Biztonságos környezet …….

Az indukció nem termel egészségre ártalmas gőzöket és sokkal biztonságosabb, mivel nincs nyílt láng és nincsenek közvetlenül melegített felületek. Ezért gyakorlatilag lehetetlen, hogy a főzőlapra hulló bármely ételdarab odaégjen és így rákkeltő szén-dioxid részecskék kerüljenek a környezetbe.

 

…….és  kellemes

Ez a főzési módszer ezenkívül megakadályozza a hőleadást. Tekintettel arra, hogy az indukált áram az edényt és annak tartalmát és nem a főzőlap felületét melegíti, a környezet sokkal jobb és kellemesebb marad.


Jótanácsok

Első használat előtt hevítsük fel az edényt, és kevés zsiradékkal kenjük át, utána ezt a folyamat már nem kell többet ismételni.

Az edény kiképzésének köszönhetően, akár teljesen zsír, olaj nélkül tudjuk használni.

Természetesen, ha a recept megkívánja ( pl. magyaros ételek ), akkor a megszokott módon zsiradékkal használjuk.   







Tisztítás - Az edények  tisztítását hagyományos mosószerrel vègezzük, súrolószert ne használjunk!