Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Indukciós konyha előnyei

Indukciós konyha előnyei

A konyha világát mostanra a legmodernebb indukciós rendszerekkel  forradalmasították. Innovatív főzőlapok és edénykészletek szolgálnak a teljesen más módon történő – láng és elektromos ellenállás nélküli főzéshez. A Pentolpress annak érdekében, hogy elébe menjen és megfeleljen az egyre fontosabb piaci igényeknek, létrehozott egy olyan tapadásmentes edénycsaládot, amely kimondottan az indukciós főzőlapokon történő főzésre szolgál.

Újítás: A szabadalmaztatott, forradalmi Pentolpress technológia lehetővé teszi az edények belső hőmérsékletének korlátozását. Így a tapadásmentes edény nem hevül túl és hosszabb ideig megtartja teljesítőképességét.

Tisztítás: Az indukciós edények tisztítása is lényegesen könnyebb. Mivel a hagyományos főzési módszerekkel ellentétben nincs szennyeződés és a hőmérséklet is lényegesen alacsonyabb, az ételmaradékok nem tapadnak oda és könnyen eltávolíthatóak.

Kezelés és sokoldalúság: Az indukciós edények mindegyik elkészítési módhoz  megfelelő kezelési módszerrel rendelkeznek .A grillezés, sütés , forralás és főzés még soha nem volt ilyen könnyű.

Hatékonyság és takarékosság: Az indukciós főzés kétségtelenül a legjobb megoldás a gazdaságosság és energia-takarékosság tekintetében: 50 %-kal hatékonyabb, mint a halogén és 80 %-kal hatékonyabb, mint a gáz.  

Biztonságos környezet: Az indukció nem termel egészségre ártalmas gőzöket és sokkal biztonságosabb, mivel nincs nyílt láng és nincsenek közvetlenül melegített felületek. Ezért gyakorlatilag lehetetlen, hogy a főzőlapra hulló bármely ételdarab odaégjen és így rákkeltő szén-dioxid részecskék kerüljenek a környezetbe.

Ez a főzési módszer ezenkívül megakadályozza a hőleadást. Tekintettel arra, hogy az indukált áram az edényt és annak tartalmát és nem a főzőlap felületét melegíti, a környezet sokkal jobb és kellemesebb marad.

Jótanácsok: Első használat előtt hevítsük fel az edényt, és kevés zsiradékkal kenjük át, utána ezt a folyamat már nem kell többet ismételni.
Az edény kiképzésének köszönhetően, akár teljesen zsír, olaj nélkül tudjuk használni.
Természetesen, ha a recept megkívánja ( pl. magyaros ételek ), akkor a megszokott módon zsiradékkal használjuk.