Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Legújabb receptjeink ( továbbiak a Receptek-nél találhatóak)

Legújabb receptjeink ( továbbiak a Receptek-nél találhatóak)
Caponata-Szicíliai lecsó
28 cm-es mély serpenyőben
 
Hozzávalók
 4 főre
2 db közepes padlizsán (kb. 50 dkg)
1 tk só
6 ek olívaolaj
3 dkg mazsola
3 dkg fenyőmag (vagy mandula)
1 fej közepes vöröshagyma
2 szál szárzeller
40 dkg paradicsom
1 tk cukor
1 ek balzsamecet
1 ek kapribogyó
2 ek magozott (fekete) olajbogyó
1/2 mk őrölt fekete bors
2-3 db bazsalikomlevél
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, a végüket levágjuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és félretesszük. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, a fenyőmagot (mandulát) szárazon megpirítjuk.
A kockára vágott padlizsánt egy serpenyőben 3ek olívaolajon, nagy lángon, 5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kiszedjük a serpenyőből.
A maradék 3 ek olajon megdinszteljük a nem túl apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított szárzellert, és 3-4 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a héj nélküli (néhány helyen bevagdossuk a héjat, majd 1 percre forró vízbe tesszük, így le könnyen lehúzható a hája), kisebb kockákra vágott paradicsomot, a cukorral, sóval és a balzsamecettel ízesítjük, majd fedő nélkül kb. 15 percig főzzük, amíg a leve elég jól besűrűsödik.
Ezután hozzátesszük a sült padlizsánt, a lecsöpögtetett mazsolát és kapribogyót, a félbevágott olajbogyót, a felaprított bazsalikomlevéllel, meghintjük az őrölt borssal, ha szükséges, még megsózzuk, és jól összekeverjük. Tálaláskor a fenyőmagot (mandulát) a tetejére szórjuk.

 
 
Sütőtökös süti:
40 dkg sütőtök (sülve), 40 dkg liszt, tíz dkg vaj, egy vaníliás cukor, 2 teáskanál sütőpor, egy tojás, pici só, 30 dkg cukor(nád v. barna v. porcukor), ízlés szerint fahéj.Mehet bele pici mézeskalács fűszerkeverék és egy nagyon pici gyömbér.A kikeverésének sincs különös sorrendje....vajat, cukrot, tojást  először, utána a többi hozzávalót
200 fokon, kb 20 perc
 
 
 
Tortilla
 
Hozzávalók: palacsintasütő
 
- 25 dkg liszt
- mokkáskanál sütőpor
- 1,7 dl víz
- ízlés szerint só,minimum 1 teáskánál
- 6 dkg olivaolaj, vagy vaj
 
Az alapanyagokat összegyúrjuk alaposan! Szép homogénnek és kellően rugalmasnak kell lennie! Ízlés szerint tehetünk bele bazsalikomot,chilit,céklát...
Csináljunk belőle kb.8 egyforma golyót..pihentessük 1 órát letakarva!
Nyújtsuk ki lisztezett felületen köralakúra,a kívánt vastagságban!
A palacsintasütőt melegítsük fel,majd közepes hőfokon kezdjük el sütni!
Amint hólyagosodik megfordítjuk!
Gyorsan sülnek!
Omlós csirkecombok, édesburgonyával
 
Hozzávalók: kacsasütő
 
8 darab egész csirkecomb
8-10 közepes édesburgonya
Csattos Szárnyas Fűszer
3 fej hagyma
só, bors
1/2 narancs
 
 A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd félkarikákra vágjuk. Az édesburgonyát  meghámozzuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a narancslével, sózzuk, borsozzuk.
 
A kacsasütő aljába szórjuk a hagymát, rárakosgatjuk a csirkecombokat és az édesburgonyát, és lefedjük.
Sütőbe toljuk, és csak most kapcsoljuk be a sütőt, 180 fokra állítva a hőfokot. Kb. 1-1,5 órát sütjük, majd a tetejét óvatosan levesszük, és még 15 percet pirítjuk.
 
 
   
   
 

Kínai zöldséges csirkemell
 
Hozzávalók: wok
 
- 50 dkg  csirkemell, csíkozva
- 8 ek. szezámolaj (étolaj)
- 2 tk. kukoricakeményítő
- 2 tk. méz
- 6 ek. szójaszósz
- 2 mk. Chili Pehely 
- 8 vékony szeletnyi friss gyömbér
- 6 db  sárgarépa, Julienne-re vágva
- 2 db póréhagyma, karikázva
- 10 db kelbimbó negyedelve
- 2 maréknyi friss spenótlevél (ha valaki szeretné)
 

Egy tálban keverd össze a: csirkemell darabokat, a 3 ek.szezámolajat, a kukoricakeményítőt, a mézet, a 4 ek szójaszószt és a chili pelyheket. Tedd félre pácolódni kb. 40 percre.

Hevíts 3 ek szezámolajat a wokban. Dobd bele a gyömbér szeleteket, süsd 1-2 percig, amíg enyhén megpirul.

 

Mehet rá a csirkehús, hagyd, hogy megkapja a hús egy oldalát a hő, szép barnára, rázd meg, és süsd tovább, néha átforgatva, amíg aranybarnára nem sül minden oldalán.

Mehet bele a kelbimbó. Enyhén megpirítjuk.

Öntsd hozzá a sárgarépát, pirítsd 3-4 percig, de még roppanós maradjon.

 

Ha tésztával készíted, akkor itt mehet bele a beáztatott üvegtésztát, jól átrázogatjuk, átkeverjük a zöldségekkel.

Önts hozzá 2 evőkanálnyi szójaszószt és 2 evőkanál szezámolajat, add hozzá a zöldhagyma karikákat, süsd kevergetve 1 percig, majd öntsd bele a friss spenótleveleket is.

 
 
Egészben sült kacsa
 
Hozzávalók: kacsasütő
 
- min. 2,5-3 kg kacsa (egész)
- 2 db alma
- 2 fej vöröshagyma
- 3 narancs
- 2 gerezd fokhagyma
- majoránna, rozmaring, só ízlés szerint
- 1dl víz
 
A kacsát megmossuk, megtisztítjuk. Hasüregét sózzuk. Majoránnát rozmaringot is szórunk bele, 1 narancsot és 2 almát félbevágva beleteszünk, a 2 hagymát a szárnyához tesszük.Kívül is sózzuk alaposan, majd mehet rá kis majoránna és rozmaring. 2 narancs levét rálocsoljuk. Előmelegített sütőben, 200 °C fokon  kb.2 órát sütjük. 
A végén a fedőt levéve a kívánt szín eléréséig pirítjuk!
 
 
Brownie:
 
Hozzávalók: nagy tepsi
  • 250 g vaj
  • 200 g keserű csoki
  • 360 g kristálycukor
  • 80 g kakaópor
  • 65 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 tojás
Elkészítés: 
Öntsük egy tálba a kristálycukrot, hozzászitáljuk a lisztet a sütőport és a kakaóport. Gőzfürdő felett megolvasztjuk a vajat és a csokit, majd levesszük a gőzről és hozzáadagoljuk a száraz anyagokat. 
Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, és a végén szép fényes krémet kapunk.
 A tepsibe beleöntjük a masszát. 
180 fokon 25 perc alatt megsütjük. 
Akkor jó ha a teteje repedezett, de belül ragacsos.